TERMENI SI CONDITII

I. INTRODUCERE

Prezenta sectiune defineste conditiile de utilizare a website-ului apartinand Bucataria Maiei SRL de catre potentiali vizitatori sau clienti. Prin utilizarea website-ului, consimtiti sa respectati termenii si conditiile prezentei sectiuni. Daca nu acceptati termenii si conditiile prezentei sectiuni, nu trebuie sa utilizati website-ul.

Aspectele privind prelucrarea datelor cu caracter personal sunt guvernate de “Politica de confidentialitate”, care completeaza aceasta sectiune de “Termeni si Conditii”. Va rugam sa cititi in intregime politica de confidentialitate cu privire la datele personale prelucrate.

II. IDENTITATE

Website-ul Bucataria Maiei este proprietatea societatii Bucataria Maiei SRL cu punctul de lucru in Brasov, Str. Axente Banciu nr. 2A, numar de ordine la Registrul Comertului J8/1093/2019, CUI RO40781393. 

III. PROPRIETATE INTELECTUALA

Intregul continut al website-ului – fotografii, elemente de grafica web, simboluri, texte, programe sau alte date sunt proprietatea Bucataria Maiei SRL si a partenerilor sai si este protejat de Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare.

IV. UTILIZAREA CONTINUTULUI WEBSITE-ULUI

In calitate de utilizator, trebuie sa respectati toate politicile puse la dispozitie in cadrul website-ului Bucataria Maiei.

Nu utilizati Website-ul Bucataria Maiei in mod necorespunzator. De exemplu, nu incercati sa influentati sau sa il accesati in alt mod decat prin interfata si prin instructiunile oferite de Bucataria Maiei. Putem intrerupe sau inceta furnizarea serviciilor catre dvs. daca nu respectati Termenii si Conditiile sau politicile noastre ori in cazul in care investigam un comportament suspectat ca fiind necorespunzator.

Navigarea pe Website-ul nostru nu permite reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acesta, de catre orice persoana, fara a obtine in prealabil acordul nostru scris. Nerespectarea acestor conditii se pedepseste conform legilor in vigoare.

Incercarea, de orice natura, de modificare a imaginilor si informatiilor prezentate pe Website-ul Bucataria Maiei, da dreptul unilateral si neechivoc detinatorilor lor legali de a se adresa instantelor de judecata legal competente pentru sanctionarea unei asemenea fapte.

Informatiile pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal, astfel ca orice incercare de a exploata Website-ul in scopuri comerciale sau contrare intereselor Bucataria Maiei este interzisa.

V. RESPONSABILITATE

Bucataria Maiei face toate eforturile rezonabile pentru ca informatiile oferite pe website sa fie corecte, exacte si actualizate, insa nu isi asuma nicio raspundere sau responsabilitate pentru omisiuni, erori in continutul website-ului.

Preparatele culinare prezentate pe website sunt cu titlu orientativ, iar anumite caracteristici pot diferi fata de imagini. Cu toate acestea, Bucataria Maiei va prezinta cat mai detaliat si corect produsele si serviciile, respectand acuratetea acestora.

Cu exceptia cazurilor in care se prevede contrariul, nu declaram si nu garantam:

 • Ca exista identitate intre produsele prezentate in imaginile publicate pe Website-ul Bucataria Maiei si produsele care vor fi livrate.
 • Disponibilitatea website-ului Bucataria Maiei sau operarea acestora fara erori sau intreruperi;
 • Compatibilitatea website-ului Bucataria Maiei cu sistemul de operare si software-ul telefonului sau calculatorului utilizatorilor;

 Utilizarea si navigarea website-ului Bucataria Maiei se face pe raspunderea utilizatorilor.

Astfel, utilizand acest website, sunteti de acord ca Bucataria Maiei nu poate fi responsabila pentru niciun fel de daune directe sau indirecte produse de navigarea si utilizarea website-ului, inclusiv dar fara a se limita la defectiuni sau virusi care pot aparea pe computerul dvs. sau orice alta platforma pe care utilizati Website-ul.

VI. UTILIZAREA PLATFORMEI DE COMENZI ONLINE APARTINAND BUCATARIA MAIEI

 1. Comenzile

Bucataria Maiei pune la dispozitia utilizatorilor/cumparatorilor platforme online prin care acestia vor putea plasa o comanda pentru achizitonarea produselor afisate in interfata website-ului.

Cumpararea produselor se poate face prin inregistrarea utilizatorilor sau completarea formularului de comanda cu datele solicitate.

Utilizatorul/cumparatorul raspunde pentru corectitudinea datelor furnizate pentru inregistrarea contului sau plasarea comenzii.

Bucataria Maiei raspunde pentru onorarea comenzilor primite si pentru conformitatea produselor furnizate utilizatorilor/cumparatorilor.

Prin finalizarea comenzii utilizatorul/cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta sunt corecte, complete si actualizate la data plasarii comenzii.

 Prin finalizarea comenzii, utilizatorul/cumparatorul consimte ca angajatii Bucataria Maiei sa il contacteze in situatia in care este necesara contactarea acestuia.

 Bucataria Maiei poate anula comanda efectuata de catre utilizator/cumparator, in urma unei notificari prealabile, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • datele furnizate de catre utilizator/cumparator sunt incomplete si/sau incorecte;

Pentru motive justificate Bucataria Maiei isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor/cumparatorilor in vederea efectuarii unei comenzi in cazul in care considera ca in baza conduitei sau activitatii necorespunzatoare, actiunile acestora ar putea prejudicia Bucataria Maiei.

 1. Livrare si plata

Bucataria Maiei asigura prepararea si livrarea corespunzatoare a produselor comandate de catre utilizatori/cumparatori.

Plata comenzii se va face de catre clienti prin modalitatile puse la dispozitie de catre Bucataria Maiei.

Bucataria Maiei nu va putea fi trasa la raspundere pentru orice intarziere in executare sau neexecutarea furnizarii produselor in cazul in care apar probleme ca urmare a oricarui eveniment care este in afara controlului sau. 

 1. Politica de retur si responsabilitate

Preparatele culinare prezentate pe website sunt cu titlu orientativ, iar anumite caracteristici pot diferi fata de imagini.

Bucataria Maiei poate publica pe website produse/promotii practicate de catre acesta intr-un anumit interval de timp si in limita stocului disponibil. Astfel, Bucataria Maiei isi asuma dreptul de a nu onora anumite comenzi, in cazul in care produsele respective nu mai fac parte din oferta curenta.

In cazul in care un produs comandat de catre utilizator/cumparator nu poate fi livrat de catre Bucataria Maiei, acesta din urma va informa clientul asupra acestui fapt.

Bucataria Maiei raspunde pentru rezolvarea reclamatiilor sau problemelor sesizate de clienti in legatura cu calitatea produselor, cu livrarea acestora sau in legatura cu orice alte aspecte legate de prepararea, vanzarea si livrarea produselor, dupa preluarea comenzii transmise prin intermediul platformei online.

In cazul in care, in urma verificarii, se dovedeste ca produsele nu respecta cerintele mentionate de catre client in formularul de comanda, produsele se inlocuiesc.

Conform art. 16 din O.U.G. nr. 34/2014 sunt exceptate de la dreptul de returnare:

 • produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar; 
 • produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid; 
 • produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator; 
 • produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;  
 1. GDPR

Art. 1. Informatii Generale
In desfasurarea activitatii sale, Bucataria Maiei SRL, cu sediul in Brasov, Punct de lucru Str. Axente Banciu 2A, Brasov, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Brasov sub nr. J8/1093/2019, cod unic de inregistrare RO40781393 („Societatea”), prelucreaza datele dumneavostra cu caracter personal atunci cand accesati site-ul www.bucataria-maiei.ro („Website-ul”).
Societatea asigura, in permanenta, respectarea tuturor principiilor si a legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, in ceea ce priveste prelucrarea, colectarea, procesarea, stocarea si transferul datelor cu caracter personal, astfel cum acestea sunt reglementate prin legislatia in vigoare, precum si prin predeverile Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucarea datelor cu carcater personal si privind libera circulatie a acestor date („GDPR”).
Prezenta politica stabileste principiile cheie in ceea ce priveste protectia datelor si modul in care
Societatea gestioneaza datele cu caracter personal pe care ni le transmiteti prin accesarea Website-ului. Societatea va asigura actualizarea prezentei politici si va publica pe website cea mai recenta versiune a acesteia.

Art. 2. Categorii de date cu caracter personal
Cunoastem importanta datelor dumneavoastra personale si ne angajam sa protejam confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va informam despre prelucrarea datelor personale in calitate de utilizator al Website-ului nostru prin prezenta politica.
Categoriile de date cu caracter personal prelucrate de Societate variaza in functie de interatiunea si raporturile pe care dumneavoastra le inregistrati pe Website-ul nostru. Astfel, datele personale pot fi furnizate de catre dumneavoastra in cadrul diverselor sectiuni al Website-ului, in special in urmatoarele situatii: cand completati formularul de comanda al Website-ului.

Art. 2.1. Categorii de date ce pot fi prelucrate:
a) In momentul abonarii la newsletter-ul Societatii: nume, prenume, adresa de e-mail;
b) In momentul completarii formularului de comanda disponibil pe Website: nume, prenume, numar de telefon, adresa de livrare;

Datele furnizate de catre dumneavoastra trebuie sa fie reale, corecte si actualizate, iar dumneavoastra trebuie sa aveti dreptul de a le furniza. Datele mentionate la punctele a) – b) de mai sus, sunt furnziate de catre dumneavostra in mod voluntar cu ocazia interactionarii cu Societatea in functie de scopul transmis de dumneavostra. Sunteti, astfel, responsabil pentru datele pe care le furnizati in cadrul website-ului, atat fata de noi, cat si fata de orice tert care ar putea fi prejudiciat prin furnizarea datelor.
De asemenea, website-ul bucataria-maiei.ro poate colecta si anumite informatii privind navigarea si interactiunile dumneavoastra cu diversele sectiuni ale acestuia. Vom stoca sau accesa informatii si fisiere cookies in echipamentul tau terminal (computer, telefon, tableta etc.) doar in conditiile descrise in sectiunea Cookies corespunzatoare. Categoriile de date cu caracter personal care sunt prelucrate vizeaza: ora si data accesarii site-ului, precum si adresa de IP a terminalului de pe care a fost accesat website-ul.

Art. 2.2. Societatea poate prelucra datelor mentionate la art. 2.1, de mai sus, in urmatoarele scopuri:
a) Marketing: transmiterea de newsletter-e abonatilor prin mijloace de comunicare precum e-mail, telefon; prelucarea acestor date cu caracter personal se realizeaza in baza consimtamantului dumneavostra;
b) In scopul gestionarii solicitarilor, reclamatiilor, sugestiilor: prelucarea datelor pentru completarea formularului de contact; prelucarea acestor date cu caracter personal se realizeaza in baza consimtamantului dumneavostra, precum si in interesul legitim al Societatii in vederea solutionarii reclamatiilor, imbunatarii serviciilor, gestionarii sugestiilor si solicitarilor transmise Societatii;
d) In contextul prelucrarii datelor vizitatorilor Website-ului, in scopul asigurarii unei bune functionari a website-ului Societatii; temeiul juridic al preluarii il repprezinta interesul legitim al Societatii a isi imbunatati serviciile.

Art. 3. Principiile de baza privind prelucrarea datelor cu caracter personal
Prelucrarea si gestionarea datelor dumneavostra personale se realizeaza cu respectarea urmatoarelor principii, astfel Societate:
Este deschisa si transparenta cu privire la ceea ce face cu datele si motivul pentru care le foloseste;
Pastreaza datele in siguranta;
Se asigura ca are intotdeauna un temei legal pentru a gestiona datele;
Colecteaza si utilizeaza minimul necesar de date, respectand astfel principiul minimizarii;
Pastreaza datele actualizate, corecte si complete;
Nu pastreaza datele mai mult decat este necesar, asigurand implementarea unor perioade de retentie a datelor, acolo unde nu exista o perioada obligatorie prevazuta de lege;
Respecta drepturile legale ale persoanelor vizate, cu privire la datele lor cu caracter personal;
Nu transfera in strainatate datele fara a lua masurile prevazute pentru transferul de date, si nu inainte de a informa persoanele vizate in acest sens.

Art. 3.1. Echitate si transparenta
Datele cu caracter personal sunt prelucrate in mod legal, echitabil si transparent in raport cu persoana vizata. Acesta este principiul de baza si inseamna ca utilizam datele personale numai in masura in care persoanele care le incredinteaza Societatii au fost informate in prealabil despre modul utilizarii.
Puteti solicitata Societatii, in orice moment, informatii cu privire la urmatoarele aspecte principale:
Ce fel de date vor fi colectate;
In ce scop vor fi folosite;
Cu cine vor fi impartasite (daca este cazul);
Daca vor fi transferate in alte tari;
Cat timp vor fi pastrate;
Ce drepturi au persoanele fizice cu privire la datele lor personale;
Indicarea canalelor de contact prin care persoanele vizate isi pot exercita aceste drepturi.
Datele cu caracter personal vor fi prelucrate numai in scopul comunicat persoanei vizate. Modificarile ulterioare ale scopului prelucrarii vor fi comunicate persoanei vizate, anterior utilizarii datelor personale ale acesteia.

Art. 3.2. Legalitate
Societatea intelege sa realizeze toate activitatile de procesare atat intr-un scop bine determinat si raportat la activitatea sa, dar si circumscris unei justificari legale corespunzatoare, precum si in vederea indeplinirii intereselor legitime ale Societatii in contextul desfasurarii obiectului sau de activitate, dupa cum urmeaza:
- abonarea la newsletter-ul Societatii prin intermediul caruia vom trimite lansari de noi produse sau servicii, comunicari comerciale privind promotiile si campaniile desfasurate de Societate, informatii utile despre serviciile oferite etc.;
- gestionarea relatiilor cu clientii, comerciantii parteneri si utilizatorii produselor si serviciilor, prin intermediul website-ului;
- oferirea de raspunsuri in cazul completarii formularului de contact;
- participarea la concursurile si campaniile organizate online de catre Societate;
- realizarea de analize privind navigarea pe website / aplicatie pentru mobil si tableta si interactiunile utilizatorilor cu website-ul sau a aplicatiei pentru mobil si tableta.

Art. 3.3. Consimtamantul persoanei vizate
Obtinerea consimtamantului persoanei ale carei date urmeaza sa le colectam si procesam, reprezinta un alt temei juridic prevazut de GDPR, iar Societatea va prelucra datele cu caracter personal, doar in baza consimtamantului dumneavoastra expres si neechivoc, in toate situatiile in care se impune necesitatea acestuia.

Art. 3.4. Minimizarea datelor
Datele cu caracter personal vor fi utilizate numai atunci cand este absolut necesar si relevant pentru o anumita sarcina de proces sau proiect.
In cazul in care utilizarea datelor cu caracter personal nu poate fi evitata Societatea va folosi numai datele minim necesare indeplinirii acelui scop. 

Art. 3.5. Exactitatea datelor
Legislatia privind protectia datelor solicita ca datele personale sa fie pastrate exacte, complete si actualizate. Societatea va asigura corectarea, suplimentarea, actualizarea sau stergerea, dupa caz a datelor inexacte ori incomplete.

Art. 3.7. Securitatea datelor
Societatea asigura si implementeaza masurile tehnice si organizatorice de securitate impuse de lege si de standardele industriei, pentru a va proteja datele personale impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala. De asemenea, luam masuri pentru a ne asigura ca folosim datele personale exact asa cum este descris in prezenta Politica si pentru a respecta alegerile pe care le faceti in privinta prelucrarii datelor personale.

VII. PROMOTII SI OFERTE SPECIALE

Echipa Bucataria Maiei isi stabileste singura regulamentele promotiilor si a ofertelor speciale pe care le desfasoara. Promotiile active sunt aduse la cunostinta clientilor prin intermediul website-ului, prin email sau alte modalitati de promovare. De promotii beneficiaza doar acei participanti care respecta intocmai regulile afisate, Bucataria Maiei rezervandu-si dreptul de a intrerupe sau anula in orice moment promotia fara o notificare prealabila.

  VIII. MODIFICARI

Bucataria Maiei isi rezerva dreptul de a amenda, modifica, actualiza, intrerupe operarea acestui website sau al oricarui continut publicat pe acest website in orice moment, fara o notificare prealabila. Putem, de asemenea, modifica si acesti termeni si conditii la anumite intervale de timp.

IX. DISPUTE SI CONFLICTE

Orice conflict ivit intre Bucataria Maiei si clienti va urma calea unei concilieri amiabile. In cazul in care acest lucru nu este posibil, se vor aplica prevederile legale in vigoare de la momentul respectiv, solutionarea conflictelor fiind de competenta instantelor romane. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri.

X. DISPOZITII FINALE

In cazul in care una sau mai multe clauze din cele mentionate mai sus va fi declarata nula sau nevalida, indiferent de cauza, clauza declarata nula nu va afecta validitatea celorlalte clauze, cu exceptia cazului in care se gaseste in stransa legatura cu aceasta din urma.